Yläasteen ensimmäinen päivä

By | 6 helmikuun, 2024

Oli kirkas aurinkoinen päivä. Veljeni pudotti minut koulun pääportille. Hengitin syvään ja aloin kävellä kohti pääsisäänkäyntiä. Olin emotionaalisessa myllerryksessä. Olin innoissani, peloissani ja hieman hermostunut.

Kävelin hitaasti eteenpäin, kun aloin katsoa kaikkia muita lapsia. Useimmat olivat ryhmissä ja kaikki puhuivat, nauroivat ja hymyilivät. Tunsin itseni hyvin pieneksi, kuin olisin avaruusolento, joka oli juuri laskeutunut maapallolle. Halusin palata takaisin, mutta se ei ollut mahdollista.

Kun pääsin koulun päärakennukseen, kävelin vastaanottoalueelle, jossa tiedustelin luokkahuoneestani.

Sen sijaan minusta tuntui, että minut olisi juuri pidätetty murhasta. Minua pommitettiin noin viidellä kysymyksellä kerralla. Vastasin heille kaikille.

Menin jokaiseen luokkaan tuntien oloni jokeriksi, kun kaikki tuijottivat minua, koska en pukeutunut heidän laillansa. Ajattelin, että joku tulee sanomaan ”hei” minulle. Tähän päivään asti odotan edelleen. Kukaan ei ole käyttänyt aikaa täällä tutustuakseen minuun. Tiedän, että he kaikki tuomitsivat minut, kuten minäkin tuomitsin heidät.

Lopulta löysin luokkani ja huomasin, että kaksi opettajaa teki minuun vaikutuksen, mikä yllätti minut; en uskonut, että kukaan koko koulussa olisi minuun vaikuttunut. Opettaja esitteli minut uudeksi oppilaaksi luokassa ja näytti minulle istuimeni. Tunsin olevani tieteellinen malli, ja he aikoivat tehdä kokeilun minulle.

Tauolla tulin ulos luokastani, istuin yksin ruokalassa ja ikävöin äitiäni, isääni ja sisaruksiani.

Pal@@

asin taas luokalleni. Tunsin itseni hyvin yksinäiseksi. Viimeinen jakso oli draamajakso. Kaikki harjoitelivat kumppaneidensa kanssa, mutta istuin yksin. Päivän päätteeksi vihasin vielä uutta koulua, kaipasin kaikkia vanhoja ystäviäni.

Ajan myötä sain kuitenkin uusia ystäviä. Tänään olen loistava opiskelija ja jalkapallojoukkueen kapteeni. Ja nyt olen oppinut käymään koulua. Ja toivon valmistuvani hyvillä arvosanoilla tänä vuonna. Olen oppinut, että minulla on rohkeutta ja voimaa ja onnistun tänä vuonna, jos olen jossain paikassa, josta en pidä. Olen oppinut, että voin menestyä, vaikka kaikki ei olisikaan niin kuin pidän siitä. Ja tällä rohkeudella valmistun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *